2012. március 4., vasárnap

Szerelem-elixír recept nélkül: a fiatalság vonzereje

Nincs az az izgalmas fehérnemű vagy smink, ami versenyre kelhetne a fiatalság vonzerejével. Lássuk, miben rejlik a 18 év fölötti korosztály csábereje, amelynek nagyon kevés érettebb korú nő és férfi tud ellenállni.

Szerelem-elixír recept nélkül: a fiatalság vonzereje

Vajon miért olyan vonzó egy fiatal lány a középkorú vagy még idősebb korosztály számára? Miért nem múlik el a vonzalom néhány találkozás után, hiszen a legtöbb esetben ezek a fiatal lányok nem rendelkeznek még kellő szexuális tapasztalattal, és sokan - koruknál fogva - nem hajlandók elköteleződni senki mellett. Az is köztudott, hogy egy fiatal, szép nővel aligha lehet versenyre kelni, és ha egy középkorú nő párja bekerült a fiatal szerető hálójába, nagy valószínűséggel az idősebb nő marad alul a megmérettetésen.

Szexuális megújulás

Akik tapasztaltak ezen a területen a következőt vallják: egy fiatal lánnyal együtt lenni egyet jelent a szexuális megújulással. A férfiak új erőre kapnak és eltűnnek a mindennapos problémáik. Egy fiatal szerető képes ugyanis megfiatalítani az idősebb partnert.

Fiatal férfiak dicsérete
A fiatal férfiak is hasonló hatást váltanak ki a tőlük idősebb korosztály hölgytagjaiban, és ha ez a fajta partneri kapcsolat ritkább is, egy-egy ilyen viszony megerősíti a nő önbecsülését.

Bede Zsuzsa klinikai szakpszichológus véleménye:

"Egyértelmű, hogy a fiatalság 'birtoklása', vagyis ha valaki nála sokkal fiatalabb partnernél ér el sikereket, az pszichésen valóban fiatalabbá varázsolhatja a személyt. A férfiak számára ugyanakkor jelentős presztízsnövekedést is jelent, ha fiatal, vonzó partnerrel jelenhetnek meg társasági eseményeken. A szex területén a fiatal test látványa, érintése nyomán könnyebben jönnek az ingerek és támad fel a vágy, ugyanakkor nem biztos, hogy ez hosszú távon tartható, hiszen egy fiatal partner mellett teljesíteni is kell.

Olykor éppen ez okozhat szexuális problémákat, hogy az idősebb férfi szeretne nagyon megfelelni, és minél inkább szeretne gyönyört adni a partnerének, ez annál kevésbé sikerülhet. Az biztos, hogy energiagyűjtésre, az önértékelés erősítésére (szerencsés esetben) alkalmas lehet a fiatal partnerrel megvalósuló szexuális aktus. Emellett azonban előfordulhat az is, hogy egy férfi kifejezetten azért kezd nála jóval fiatalabb partnerrel (tegyük fel, egy 38 éves férfi egy 20 éves lánnyal), mert feltételezi, hogy a lány még kevés tapasztalattal rendelkezik, nála kevesebb tudással is lehet jól teljesíteni. 

Kisebb az elvárás. Máskor a fiatal nő csodálata gyújt tüzet, vagyis amikor nem feltétlenül a fiatal nő teste a legvonzóbb, hanem az a tisztelet, amit az idősebb, pozícióval rendelkező férfi iránt érez. Az, ahogy felnéz rá, ahogy elismeri a munkáját, esetleg művészetét, miközben otthon, a feleség már régen természetesnek érzi mindazt, amit párja letesz az asztalra.

Márpedig a férfiaknak is szükségük van a megbecsülésre, a dicséretre és arra, hogy felnézzenek rájuk. Erre tökéletesen alkalmasak a fiatal, tapasztalatlan, szakmai eredményekkel még nem rendelkező nők. Végül a fiatal nő azért is lehet vonzó 'zsákmány', mert nem feltétlenül akar még gyereket, családot, nem kell megküzdeni ezzel az elvárással, csak jól akarja magát érezni az idősebb hódolóval. "

0 megjegyzés

Megjegyzés küldése